Ovalbumin: HRP

Nr Katalogowy:
YSRTBUF048
Ilość:
0.5 mg.
Dostępność:
Tak
Dostawca:
Accurate
Cena
--*
* Prosimy o kontakt: [email protected]
Tel: 58 710-33-44 Faks: 58 710-33-48

Masz pytanie? Chcesz zamówić?
Skontaktuj się z nami.

Więcej informacji

Owalbumina
Owalbumina jest białkiem jaja kurzego i należy do najczęstszych alergenów pokarmowych.
Peroksydaza chrzanowa (HRP)

Jest to enzym należących do klasy oksydoreduktaz katalizujących utlenianie nadtlenkiem wodoru różnych substratów. Podobnie jak inne peroksydazy zawiera cząsteczkę hemu jako koenzym. Zawarty jest m.in. w chrzanie pospolitym. Peroksydaza chrzanowa jest szeroko stosowana w biologii molekularnej. W zależności od użytego substratu, produkt katalizowanej przez HRP reakcji może być barwny, fluoryzujący, lub chemiluminescencyjny. Dzięki temu jest on łatwy do wykrycia. HRP Stosuje się powszechnie do wykrywania przeciwciał drugorzędowych w technikach ELISA i Western blot.
Peroksydaza chrzanowa używana jest także w neurohistologii do badania transportu aksonalnego.

Inne produkty

Hispec Assay Diluent Hispec Assay Diluent Hispec Assay Diluent Erythrolyse, RBC Lysing Buffer Erythrolyse, RBC Lysing Buffer TC-protector Cell Freezing Medium TC-protector Cell Freezing Medium TC-protector Cell Freezing Medium TC-protector Cell Freezing Medium HRP-Stabilplus